Κενό

0,00 €

Περιβόλι Κορίνθου

Λίγα λόγια για εμάς: 

Το Περιβόλι Κορίνθου είναι ένα εγχείρημα που ξεκίνησε από αγρότες το 2012. Συνεργαζόμενοι μεταξύ μας καλλιεργούμε βιολογικά φρούτα και κηπευτικά, κάποια τα μεταποιούμε, και τα διαθέτουμε απευθείας σε ανθρώπους που δεν έχουν την δυνατότητα να καλλιεργήσουν.

Καλλιεργούμε κηπευτικά (χειμερινά και καλοκαιρινά) σε ένα περιβόλι 2,5 στρεμμάτων όπου εφαρμόζουμε πειραματικό ένα σχέδιο πολυκαλλιέργειας σε παρτέρια με αρχές συνεργατικής καλλιέργειας & αμειψισποράς, χωρίς πετροχημικά λιπάσματα.

Καλλιεργούμε επίσης σταφύλια, ρόδια, σύκα, πορτοκάλια, λεμόνια μανταρίνια & γκρέιπφρουτ.

Κάποιες από τις δράσεις μας...

σε ατομικό επίπεδο, ο καθένας από εμάς έχει βρει στην φροντίδα και την καθημερινή εργασία μέσα και μαζί με το φυσικό περιβάλλον το δικό του/της μονοπάτι προς το ευ-ζην.

σε τοπικό επίπεδο, η βασικότερη μας δράση σαν ομάδα είναι η αλληλοβοήθεια στα κτήματα. Αλληλοκαλύπτοντας τiς ανάγκες μας μειώνουμε το κόστος καλλιέργειας παράλληλα όμως δημιουργούμε την ευκαιρία, προσκαλώντας την συνάντηση, να γίνει η “εργασία χαρά”.

Φροντίζουμε κτήματα που τα έχουν εμπιστευθεί οι ιδιόκτητες τους σε εμάς, χωρίς χρήματα, με σκοπό την αύξηση της οργανικής ουσίας στο έδαφος.

Συμμετέχουμε στο κίνημα διάσωσης και διάδοσης των παλιών τοπικών ποικιλιών. Κρατάμε και καλλιεργούμε παλιές ποικιλίες από σπόρους ανοιχτής επικονίασις. Παράγουμε από αυτές σπόρο και για παραγωγούς (σε μικρές ακόμη ποσότητες). Συμμετέχουμε στην τοπική ομάδα <<ο κήπος της αφθονίας>> βοηθώντας στο πρόγραμμα των λαχανόκηπων με τοπικές ποικιλίες στα σχολεία του νομού.

Σε κοινωνικό επίπεδο χρησιμοποιούμε και πειραματιζόμαστε με διάφορες μεθοδολογίες κοινοτικά υποστηριζόμενης γεωργίας. Συμμετέχουμε στο κίνημα αγορών χωρίς μεσάζοντες, συμμετέχουμε σε πρωτοβουλίες από ομάδες καταναλωτών που παραγγέλνουν μαζικά και απευθείας από παραγωγούς, παραδίδουμε προϊόντα κατ'οίκον, κάνουμε αχρήματες ανταλλαγές προϊόντων με υπηρεσίες και άλλα -ρωτήστε μας!

Κατηγορίες προιόντων που παράγουμε: 
Τηλέφωνο: 
694 85 02 351
Facebook icon
Google icon
Twitter icon
Pinterest icon
e-mail icon

Τα προϊόντα μας

Εγγραφή στο Περιβόλι Κορίνθου