Κενό

0,00 €

Εβδομαδιαία ενημέρωση 12/06/2017

*|MC:SUBJECT|*
Το Κουκούλι Συνεταιρισμός παραγωγών καταναλωτών

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Το εγχείρημα του Συνεταιρισμού μας κάνει μια στάση αυτήν την Τετάρτη για να γιορτάσει επίσημα την έναρξη του πρώτου του παντοπωλείου. Η πορεία μας που μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, κατακτάει ένα ορόσημο. Στόχος μας είναι να φέρουμε κοντά τους καταναλωτές και τους παραγωγούς στη βάση της συνεργασίας, της οικολογίας, της αλληλεγγύης και της δικαιοσύνης. Η ανταπόκρισή σας, μας γεμίζει περηφάνεια, ευθύνη και δύναμη για να συνεχίσουμε. Γνωρίζουμε οτι τα δύσκολα βρίσκονται μπροστά μας, καθώς το όραμά μας δε περιορίζεται στη λειτουργία ενός παντοπωλείου. Σας χρειαζόμαστε δίπλα μας, γιατί τα προβλήματα της παραγωγής και της διακίνησης της τροφής θεωρούμε οτι μπορούν να λυθούν όταν και οι δυο πλευρές (καταναλωτές-παραγωγοί) συνεργαστούν. Αυτήν την Τετάρτη στις 19:00 θα σας περιμένουμε στο κατάστημά μας για γνωριμία και γιορτή. 
'Οσον αφορά τα νέα προϊόντα που καταφθάνουν αυτήν την εβδομάδα στο κατάστημά μας, αυτά είναι βιολογική κέτσαπ από το "Ηλιογέννημα", αιθέριο έλαιο λεβάντας, ανθόνερο λεβάντας και λιναρόσπορος από "Τα λεβάντα του παππού". Φυσικά στα ράφια μας μπορείτε να βρείτε και όλα τα υπόλοιπα φρέσκα εποχιακά λαχανικά και φρούτα και μια μεγάλη ποικιλία μεταποιημένων προϊόντων.

*|FACEBOOK:LIKE|*

Πρόσκληση σε εγκαίνια
Πελίτι

Το Πελίτι στα εγκαίνια μας


Τα εγκαίνια του καταστήματός μας θα τιμήσει με την παρουσία του εκπρόσωπος της κοινότητας Πελίτι, ο οποίος θα ενημερώνει σχετικά με τη σημασία της διάσωσης των παραδοσιακών ποικιλιών και θα προσφέρει σπόρους αυτών.

Οι βασικοί στόχοι του "Πελίτι" είναι:

  • η συλλογή, διατήρηση και διάδοση των παραδοσιακών ποικιλιών,
  • η ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών χωρίς τη μεσολάβηση του χρήματος,
  • η δημιουργία μιας εναλλακτικής κοινότητας με κύριο άξονα τη διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών.
Διαβάστε περισσότερα

Το μέλλον βρίσκεται στη συνεργασία και την οικολογία. Ένα άρθρο της Εφημερίδας των συντακτών για Το Κουκούλι.

Πως λειτουργούμε

Καλάθι
Το κατάστημα του Συνεταιρισμού μας παραλαμβάνει φρέσκια βιολογική μαναβική κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο. Μπορείτε να παραγγείλετε χρησιμοποιώντας το καλάθι αγορών της ιστοσελίδας.  Για οποιαδήποτε βοήθεια ή απορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2310311047.
Οι παραγγελίες γίνονται μέχρι Πέμπτη βράδυ. Παραδίδουμε στο χώρο σας τα προϊόντα που επιλέξατε την Παρασκευή απόγευμα (για κέντρο - δυτικά) ή Σάββατο μέχρι μεσημέρι (για ανατολικά- κέντρο). Για παραγγελίες εκτός πόλης γίνονται αποστολές σε όλη την Ελλάδα, με ταχυδρομείο ή courier.
Μετάβαση στο καλάθι

Γνωρίστε τους παραγωγούς μας
"Τα λεβάντα του παππού"

Της Γης

Το αιθέριο έλαιο λεβάντας προέρχεται από λεβάντα τα οποία φυτεύτηκαν στο βουνό Μενοίκιο, στο Άγιο Πνεύμα Σερρών, πριν από περίπου 40 χρόνια.

Ο παππούς Θωμάς, μαζί και με άλλους αγρότες από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Σερρών τα είχαν εισαγάγει από τη Γαλλία. Τα χρόνια πέρασαν, η ομάδα των αγροτών δεν συνέχισε την καλλιέργεια βοτάνων αλλά προχώρησε ο καθένας σε καλλιέργεια άλλων αγροτικών ειδών.

Παρόλο που και η οικογένεια του παππού Θωμά στράφηκε στην καλλιέργεια καπνού και μετέπειτα σιτηρών, το στρέμμα στο οποίο είχε καλλιεργήσει λεβάντα, σε υψόμετρο 400 μέτρων, το άφησε ανέπαφο. Με τα χρόνια τα φυτά μεγάλωσαν ανεξέλεγκτα σχηματίζοντας μια χαμηλή ευωδιαστή ζούγκλα από συστάδες λεβάντας. Η οικογένεια μάζευε κάθε χρόνο λίγη λεβάντα για προσωπική χρήση.

Αυτή τη λεβάντα λοιπόν, η οποία δεν έχει υποστεί καμιά επιβάρυνση, ράντισμα ή άλλου είδους ανθρώπινη επέμβαση τις τελευταίες δεκαετίες, μαζέψαμε, πατέρας και γιος (γιος και εγγονός του παππού Θωμά) και δώσαμε για απόσταξη ώστε να αποκτήσουμε το πολύτιμο αιθέριο έλαιο του φυτού.

Αιθέραιο έλαιο λεβάντας
Ανθόνερο λεβάντας
Λιναρόσπορος
Δείτε όλα τα προϊόντα
Γίνετε μέλος

Γίνετε μέλος και κερδίστε 10% έκπτωση

Δηλώστε ενδιαφέρον και βοηθήστε το Κουκούλι να μεγαλώσει αποκτώντας μια μερίδα στο συνεταιρισμό μας. Η ποιότητα και η καθαρότητα της τροφής είναι υπόθεση όλων μας!

Μάθετε πώς
"Το Κουκούλι"
Συνεταιρισμός παραγωγών - καταναλωτών

Υψηλάντου 28 (περιοχή Βούλγαρη πίσω από το τέρμα της γραμμής του ΟΑΣΘ)

Οι ώρες λειτουργίας του πρατηρίου μας είναι:
Καθημερινά 9:00πμ-9:00μμ, Σάββατο 9:00πμ-4:00μμ

Τηλ επικοινωνίας: 2310311047

Θέλετε να σταματήσετε να δέχεστε e-mails?
Μπορείτε να άλλαξετε τις ρυθμίσεις  ή να διαγραφείτε από τη λίστα


*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*

 
Facebook icon
Google icon
Twitter icon
Pinterest icon
e-mail icon