Φάρμα Παπαμαρίνου
Όλα ξεκίνησαν το 1951 όταν ο «μπαρμπά-Κώστας» (πρώτης γενιάς τυροκόμος) αποφάσησε να «στήσει» το πρώτο υποτυπώδες τυροκομείο στον Βώλακα Δράμας.
Την σκυτάλη λοιπόν παίρνει ο γιος του Πέτρος, ο οποίος συνηθίζει να λέει οτι
νιώθει περήφανος που είναι συνάδελφος του πρώτου Έλληνα τυροκόμου του Πολύφημου, γνωστό σε όλους «Κύκλωπα». Αυτός με την σειρά του και σαν γερός δουλευταράς, διευρύνει την γκάμα των προιόντων πέρα απο το γνωστό «Τυρί Βώλακα», σε άλλα παραδοσιακά τυριά.
Την σκυτάλη παίρνει ο τρίτης γενιάς τυροκόμος Κώστας Παπαμαρίνος.
Νέος, σύγχρονος και με πτυχία τυροκομίας.Παρατσούκλι “κουμπάρος”,
γιατί πάντρεψε την παράδοση με την νέα τεχνολογία.
Έστησε μια πρότυπη σύγχρονη καθετοποιημένη βιολογική μονάδα στους
πρόποδες του Φαλακρού όρους στην Προσοτσάνη Δράμας.
Πρόσφατα η μονάδα ξεκίνησε να λειτουργεί και εκπαιδευτικά.
Εδώ οι διακρίσεις διαδέχονται η μία την άλλη.
Ο μεγάλος βαθμός επισκεψιμότητας προδίδει το σουξέ της μονάδας.
Την ομάδα συμπληρώνουν οι δύο αδερφές Μαρία και Αθηνά, καθώς και η μαμά Τούλα.
Η τελευταία λένε, παράγει τις νύχτες κρυφά το περίφημο ρυζόγαλο φοβισμένη μην τυχόν και της κλέψουνε την συνταγή.
Όλη η οικογένεια, «ψωνισμένοι» με το γάλα! Δεν είναι τυχαίο οτι τους έχουν αποκλείσει απ´ όλες τις αιμοδοσίες.
Ο λόγος; Στις φλέβες τους κυλάει μόνο γάλα!
Τα προϊόντα μας
|
|
||
|
|||
|
|||